Хранене на децата: Програма за родители

Хранене на децата: Програма за родители

За екипа на Lunchbox e удоволствие да ви представи тази свободна за достъп програма. Тя е стъпка за информиране на родителите и предлагане на практични съвети, които биха могли да им помогнат независимо от ситуацията, в която се намират по отношение на храненето на своите деца. Надяваме се да ви хареса и най-вече да ви бъде полезна в това да постигнете целите, които сте си поставили за здравословно хранене на вашите деца.

Тази програма е създадена от Club One в Сан Франциско. Ние сме направили превод на български език, за да можете да я обсъждате по-лесно с децата си и членове на семейството ви, които не говорят английски език. Направили сме адаптации към българските условия и храни. Групирали сме някои теми, без да съкращаваме от съдържанието. Ако желаете, можете да я разгледате в оригионалния и вид, като се регистриране на www.feedingyourkids.com.

Съдържание на програмата

 

 1. Силата скрита в закуската
 2. Избор на здравословни храни
 3. Планиране на храненето
 4. Подготовка на храната
 5. Приемане на храната и избор на храни
 6. Позитивно насърчаване
 7. Изграждане на здравословни хранителни навици
 8. Хранителен режим
 9. Здравословни междинни закуски

За нас е изключителна радост, че информацията в програмата се харесва и приема с такъв отклик. За екипа на Lunchbox това е знак, че работим в правилната посока. Благодарим на всички, които споделят своето мнение. За нас то е и коректив и посока.

Какво споделят, хората, преминали програмата:

 • “Би била полезна една книжка със сезонни примерни менюта, съобразени с региона ни. Бяхте ми много полезни и вече мисля, че с малко усилие наистина можем да подобрим храненето си и начина си на живот у дома :). Благодаря Ви.”
 • “Продължавайте в същия дух! Културата на хранене се формира от най-ранна детска възраст, а за да я формираме у децата трябва и ние да преосмислим какво, кога и как ядем и какъв пример им даваме. Бъдете здрави!”
 • “Повече примерни менюта съобразени със сезонни зеленчуци и плодове. Благодаря! :)”
  “Когато видя, че има хора с мисия, започвам да вярвам в добрите промени. Вие сте едни от тях. продължавайте да се развивате!”
 • “Много харесвам рецептите на сайта ви и начина, по който се грижите за нас и децата ни. Похвална инициатива, продължавайте все така.”
 • “Благодаря Ви ! Надявам се тази програма да достигне до повече хора. Културата на храненето е много важна да се изгради в първите седем години. По този начин сами ще помогнем на себе си и на децата да се развиваме в правилната посока. Поздравления!”
 • “Правете инициативи и влезте реално в училище.”
  “Програмата Ви е чудесна, полезна и изключително интересна! С удоволствие бих чела бъдещи разработки и материали.”
 • “Програмата ви е страхотна! Препоръката ми е да се опитате да стигнете до повече родители, т.к това което виждам около себе си (как се хранят повечето деца) е потресаващо. Благодаря ви! Успех!”
 • “Програмата е добре представена и достъпна, лесна за прилагане. Поздравления.”
 • “Програмата е много добра, съвпада и с нашите разбирания за здравословно хранене. В момента ми е трудно да дам конкретни препоръки, защото трябва да се върна назад и още един път да прегледам цялата информация на куп. Успех и продължавайте да ни вдъхновявате!”
 • “Смятам, че всичко е доста изчерпателно описано. Аз лично нямам какво да добавя. За мен информацията беше доста полезна. За в бъдеще ще се възползвам от плана и ще се опитам да приуча цялото си семейство на здравословно хранене. С децата е трудно,особено когато в училище продължават да им предлагат нездравословна закуска и в бюфета се продават “fast food” със страшно много “Е-та” и т.н.”
 • “Много Ви благодаря за полезната информация и съвети. Старая се да ги следвам, но за работещите майки това не винаги е лесно, тъй като времето не стига, осочено когато децата са повече. Ще се радвам да побликувате поече лесни, бързи, здравословни рецепти, както и разни “”трикове”” храната да изглежда атрактивно и весело. ”
 • “Благодаря Ви много за ценните съвети. Надявам се да ми помогнат да постигна целта си, а именно: децата ми да започнат да ядат повече плодове и зеленчуци, а оттам и да се преборим с излишните килограми.”
 • “Всичко, което направихте до тук е чудесно!Продължавайте и бъдете сигурни, че каузата ви ще бъде оценена от всички родители загрижени за здравето на децата си.”
 • “Намерете начин за лични контакти с родители,чрез оранизиране на срещи на които да им покажете кутиите и аксесоарите, да коментирате нчина на хранене. Желая ви успех!!!”
 • “Здравейте! Смятам, че ще е по-полезно, ако бъдат изключени и храните, съдържащи захар или се даде тяхна алтернатива с кафява захар или нещо подобно. Успех :)”
 • „Приятно изненадана съм. Чудесна програма. Благодаря ви.“

Преди да започнете с програмата, можете да изгледате филма „Натъпкани“. Много от клиентите на Lunchbox, както и децата, които участват в проекта Хранене с баланс, здраве в аванс“ на Lunchbox, споделят, че този филм е променил разбирането им за храните и е повлиял хранителните им навици за цял живот.

No posts found.
No comments yet.

Leave a Reply